flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кролевецький районний суд Сумської області візьме участь у проведенні опитування учасників судових проваджень

06 березня 2019, 15:00

В рамках реалізації проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях» 05 березня 2019 року була проведена робоча зустріч представників ГО «Північна правозахисна група» з керівником апарату та прес-секретарем Кролевецького районного суду Сумської області з метою обговорення проведення проекту та змісту анкети опитування КГЗ.

Як було підкреслено під час зустрічі, метою опитування за методом КГЗ є отримання інформації про стан задоволеності відвідувачів конкретного суду якістю судових послуг. Об’єктом опитування виступають громадяни, які є учасниками судових проваджень на момент опитування. Завдання дослідження при цьому є:

- отримати загальне уявлення про якість роботи суду;

- виявити рівень задоволеності громадян умовами перебування в суді;

- оцінити повноту, ясність та доступність інформації для відвідувачів суду;

- оцінити дотримання термінів (своєчасність) судового розгляду;

- визначити, як громадяни сприймають якість роботи суддів та працівників апарату суду;

- визначити, як громадяни, котрі вже отримали судові рішення в своїх справах, сприймають мотивованість та зрозумілість судових рішень.

 

Керівник апарату Світлана Іванівна Костель,  відзначила, що Кролевецький районний суд Сумської області готовий до проведення дослідження та націлений на ефективну роботу у співпраці з громадськістю.

Проект «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях» реалізує Чернігівський громадський комітет захисту прав людини у партнерстві з громадською організацією «Північна правозахисна група» (м. Суми) за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».