flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано делегата на Спільні збори суддів місцевих загальних судів"

04 липня 2024, 11:45

Відповідно до частини першої, сьомої статті 128 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» збори суддів - зібрання суддів відповідного суду, на якому вони обговорюють питання внутрішньої діяльності цього суду та приймають колективні рішення з обговорюваних питань. Збори суддів кожного місцевого загального суду обирають таємним голосуванням делегатів на спільні збори суддів місцевих загальних судів в Автономній Республіці Крим, кожній області, містах Києві та Севастополі за принципом: один делегат від десяти суддів. Спільні збори суддів місцевих загальних судів в Автономній Республіці Крим, кожній області, містах Києві та Севастополі проводяться для обрання таємним голосуванням делегатів на з’їзд суддів України.

Рішенням Ради суддів України від 21 червня 2024 року №16 скликано ХХ черговий з`їзд суддів України, що буде проводитися 18 вересня 2024 року, резервний день 19 вересня 2024 року. Головам місцевих загальних судів рекомендовано провести збори суддів у місцевих загальних судах по виборах таємного голосуванням делегатів на спільні збори не пізніше, ніж за два тижні до дати проведення спільних зборів.

Зборами суддів Кролевецького районного суду Сумської області від 03 липня 2024 року шляхом таємного голосування обрано делегатом на Спільні збори суддів місцевих загальних судів Сумської області – суддю Моргуна Олексія В’ячеславовича.