flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді 18 травня 2012 року проведено День відкритих дверей

11 червня 2012, 13:41

 З метою інформування громадськості району про діяльність суду, а також підвищення правової освіти населення, покращення обізнаності громадян з судовими процедурами, підвищення відкритості та підвищення рівня довіри  підростаючого покоління до судової системи та  ознайомлення з принципами  судочинства 18 травня 2012 року у Кролевецькому районному суді Сумської області проведено День відкритих дверей.

На зазначений захід були запрошені учні 10-го класу НВК №4 м.Кролевець, кореспондент місцевої районної газети «Кролевецький вісник» Світлана Ярошенко.
 
«День відкритих дверей» проведено згідно раніше означеного Плану
 
План
проведення у Кролевецькому районному суді Сумської області
Дня відкритих дверей
 
1. Промова Голови суду Бєгунової Ольги Вікторівни
2. Ознайомлення запрошених з організаційною діяльністю суду (засади організаційно-правової діяльності, компетенція місцевого загального суду, особлива роль суду в суспільстві)
                                                                                                            Доп. Білогруд О.О.
3. Порядок обрання на посаду судді та зайняття посади державного службовця апарату суду.
                                                                                                            Доп. Білогруд О.О.
4. Екскурсія по кабінетах  у приміщенні суду
                                                                                                            Відп. Білогруд О.О.
5. Екскурсія в архів суду.
                                                                                                            Відп. Білогруд О.О.
6. Прощальне слово та фотосесія.
                                                                                                            Доп. Бєгунова О.В.
                                                                                                                     Білогруд О.О.
 
Розпочався захід з виступу голови суду Бєгунової Ольги Вікторівни, яка розповіла про місце та роль суду у суспільстві та важливість забезпечення верховенства права, основних прав і свобод людини. Наголосила на тому, що доступна, неупереджена та справедлива судова система надає можливість повноцінно захистити права й інтереси членів суспільства. 

Після голови суду слово взяла керівник апарату суду Білогруд Олена Олександрівна, котра в доступній формі довела до учнів основні засади діяльності суду в України відповідно до Конституції України, місце суду першої, апеляційної, касаційної інстанції та Верховного суду України в системі судів в Україні. Коротко розповіла про діловодство у суді, про порядок звернення до суду, в т.ч. вимоги для написання документів для суду. Окремо розповіла молоді про історію суду, порядок обрання на посаду судді та зайняття посади державного службовця у апараті суду, проведення конкурсу.
Найбільш цікавою для запрошених стала екскурсія по приміщенню суду, а саме кабінети суддів (з деякими суддями, котрі не перебували у судових засіданнях, вдалося поспілкуватися), зали судових засідань, які найбільш вразили учнів, відвідали канцелярію суду, де секретарі судового засідання наочно показали як виписуються повістки, виготовляються різні повідомлення, протоколи. Найдовше діти затрималися у архіві суду, де керівник апарату показала оригінали вироків суду за 1943 – 1950-ті роки, з матеріалами кримінальних та цивільних справ за 1980 – 1990 р.р. Протягом усієї екскурсії учні задавали численні запитання на хвилюючі їх теми, дехто навіть висловив намір здобувати юридичну освіту.
 
      Також вдалося побували у відкритому судовому засіданні у цивільній справі про стягнення аліментів під головуванням судді Бєгунової О.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 В кінці заходу учні поділилися приємними враженнями, виразили вдячність також і педагог та кореспондент, присутні на заході, відмітили, що дійсно з цього часу суд для них став більш відкритим та доступнішим.

 
 Даний захід було висвітлено у районному часописі «Кролевецький вісник» №22 від 25.05.2012р.
 
Керівник апарату
Кролевецького районного суду                                                                                                         О.О.Білогруд