flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 21 лютого 2024 року наявність електронного кабінету в ЄСІТС буде обов'язковою для юридичних осіб (приватної форми власності)

12 лютого 2024, 16:58

Починаючи з 21 лютого 2024 року наявність електронного кабінету в ЄСІТС стане обов'язковою умовою для всіх юридичних осіб приватної форми власності, які беруть участь в цивільних та адміністративних справах.

Вказане зазначене у п.1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами». Так, згідно з Законом, положення щодо обов’язкової реєстрації юридичними особами (приватної форми власності) електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, вводиться в дію через сім місяців з дня опублікування цього Закону.

 

❗ За невиконання такого обов'язку суди зможуть застосовувати до відповідних осіб негативні процесуальні наслідки у вигляді залишення без руху, розгляду або повернення.

 

Враховуючи вищезазначене, закликаємо зареєструвати офіційні електронні адреси в ЄСІТС юридичних осіб приватної форми власності, з метою вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема підсистем "Електронний кабінет", "Електронний суд" та підсистеми відеоконференцзв'язку.

Зареєструвати електронний кабінет в ЄСІТС можна за посиланням: https://id.court.gov.ua /.